Etiketter

mandag 28. august 2017

FJELLRO

...Ja, det er altså hva hytta vår heter...men kan godt stå for hvordan jeg bruker hytta...for å få ro. En av grunnene til at jeg havna tilbake i Elverum, er at nå er det grei distanse til hytta, det er bare å hive seg i bilen etter jobb.....og det er akkurat det jeg gjorde denne helga.

Lørdag var jobbedag for meg. Vanligvis har jeg hjemmekontor, men siden mange som bestiller bunad kommer utenbys fra, blir lørdagen fort prøvedag. Det var en fin jobbedag, ting passet og jeg er i rute..... men du og du så lite fristende det var å reise hjem i finværet og sette seg til å sy. Og det er det jeg ofte gjør, nettopp fordi jeg har jobben så lett tilgjengelig hjemme.

På tur opp Trysilvegen på vei hjem fikk jeg en ide..... JEG DRAR PÅ HYTTA...... fine været, dagen er ung, og sjøl om det er lørdag. Jeg trenger ikke være hjemme igjen før mandag hvis været holder.

Det var bare å dra hjemom og rive med seg litt klær, maten jeg hadde planlagt for helga og ei god bok eller to. Ved å ikke ta med meg noe syarbeid tvinger jeg meg sjøl til å ta fri.......






Allerede på vei oppover siger roen over meg.....dette var den beste ideen på lenge. Så utrolig fint vær og. Slutten av august, og det er nesten for varmt til t-skjorte!


Siden jeg hadde planlagt reker og hjemmelaget loff på lørdagen, ble det å hive i veien en deig og bake  rundstykker i røkeriet..... de rike har det godt! Gotmar (Rustad) hadde tipset meg om en fin akevitt som passer å ta som en snaps.........Det er vel strengt tatt ikke lov med alkoholreklame, men løitens turakevitt satt som den skulle på hyttetrappa i finværet!!!








Søndagen rant med skyfri himmel.



Duverden så heldig jeg er! Det ble en rundtur opp til Tjønnen og over til Raudfjellet. Var så varmt at jeg gjorde som gutta; kasta skjorta! Ingen som kunne ta anstøt av det, for jeg hadde fjellet helt for meg sjøl!!!!



Oppå Raudfjellet kan du se 360 grader rundt i fjellheimen...


Rondane mot nord





Rendalssølen mot øst




ned mot hytta og skarven og tittelsjøen mot sør




Fampen mot vest







"No ser eg atter......" (fyll inn sjøl)



Grunnen til at Vinjevegen heter så, er visstnok at Aasmund Olavsson Vinje gikk over her på sin reise fra øst mot vest, og da han kom over høyden og fikk se Rondane fikk han inspirasjon til det kjente diktet ......... Vakkert er det.



Vel hjemme var det deilig med en dusj i solveggen. Og her kommer en liten takk til Oddgeir som hadde med martini til meg da han var på besøk. Siste slanten for i solveggen etter en god tur og en deilig dusj.....






Jeg liker jo å lage mat. Det som av og til blir litt i overkant er når gjestene ikke begynner å spise mens maten er varm fordi de må ta bilde av maten først...... Dette kaller jeg matporno og det bedriver jeg egentlig IKKE. Men her kommer en serie for å friste RITA til å ta en tur til fjells sammen med meg. På en helt alminnelig lørdag helt alene dro jeg til med en treretter.....når jeg får besøk vil jeg selvfølgelig dra opp standarden et par hakk.....


















Forreett; hjemmespeket lårtunge av elg, akevitt og flatbrød





Hovedrett: Elgbiffsnadder i rødvinssaus, med små nypoteter fra fars hage                                           og smørdampede grønnsaker til. Og en god rødvin..















                                                                             Dessert: nyplukkede tyttebær med pisket krem.



En ting er helt sikkert. Dette er måten å stresse ned på, og få ladet batteriene. Boka ble lest ut, strikketøyet fikk jeg aldri tid til å ta opp! Dette ble første turen på hytta siden jeg flyttet, det blir nok mange mange flere!











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar